UCALL BUILDING COMPLEX

Client | Ucall Plot size | 15.000 m2 Location | Luanda, Angola Typology | Retail & Offices Chronology | 2013 Status | Idea, Competition More info | 3D Images: 4+Arquitectos
Client | Ucall Plot size | 15.000 m2 Location | Luanda, Angola Typology | Retail & Offices Chronology | 2013 Status | Idea, Competition More info | 3D Images: 4+Arquitectos
Projects

A flexible and adaptable workspace

The proposal was to construct a business park in three phases; the first phase being the building of the car park, Ucall headquarters, and logistics warehouse; the remaining two phases evolving in line with market behavior. During the initial phase, the concourse leading to the main building will be punctuated by light wells and ventilation for the car park, which will take the form of gardens. These gardens define the plots and future positioning of the secondary phase buildings. The positioning of these buildings and the design of their lower levels falls in line with the original concept of creating fluidity in the public spaces.

In the main Ucall building, form is defined by an exterior shell of colored concrete, in which large openings would be created on both north and south sides. This shell would act as a wall, orbiting an inner glass office “block”. All areas of circulation would be contained in the space between the concrete shell and the glass block. The glass block creates a completely free, open plan area, which is 100% habitable and 100% adaptable, pushing the concept of flexibility to its limit.

Projects