SERRAÇÃO

Client | Parallelseason Plot size | 420 m2 Size | 250 m2 Location | Lisbon Typology | House Chronology | 2014 Status | Under construction More info | 3D Images: 4+Arquitectos
Client | Parallelseason Plot size | 420 m2 Size | 250 m2 Location | Lisbon Typology | House Chronology | 2014 Status | Under construction More info | 3D Images: 4+Arquitectos
Projects

Transform a joinery and carpentry workshop into a unique space

In order to transform the current joinery and carpentry workshop into habitable living space, it was essential to find a solution that would free up of one of the existing facades to enable the creation of new openings (for ventilation and light for the various rooms). Marked by window openings that break up the continuity of the façade, this new side elevation allows for the organisation of interior spaces in function to their relationship with the exterior space (of the patio), whilst enabling full advantage to taken of the views over to Monsanto. The proposed internal layout aims to preserve many original features, highlighting the building’s former use, whilst also providing all the comforts of modern living. The establishing of ample, open-plan, common areas and living spaces, allows for the creation of a unique reception space on the ground floor with direct links to the outside garden. By promoting free movement around the house it is possible to emphasize the original wooden structure and textured brick walls, creating living spaces with memory.

Projects