Articles Recognitions
Archive Stories

Articles

Read our monthly articles and explore our stories.

Spotlight: Fernando Flora

Weighing up what we present to the client, I like to respond to the request that is made of us, but I always think about the footprint we leave behind.

A complementary architectural dialogue of past and present, a multifamily housing renovation

The intervention sought to bring the past into the present, dignifying the memory of the building and renewing its essence.

Quinta da Terra Pura

Situated in a gentle landscape, the estate would be given an organic quality so as to incorporate itself as much as possible into the natural world. The layout of the paths and streets is based on the geometry of the plot itself and on that of the organic lake, the centerpiece of the complex around which the various sections of the estate would be organized.

Respecting the existing heritage and giving it back to the city

Framed by the Alfama Hill to the North and the Tagus River to the South, the Campo das Cebolas building has the distinction of being being the former palace and property of the Francisco de Assis

Almost silent exterior transformation

Located in central Lisbon, this project consists of the refurbishment of a mixed-use services building into a 24-unit residence with some commercial premises.

A lakeside family home

The central concept was a house that works as both refuge and panorama.

To enable family members spanning two generations

The clients approached us with a request to renovate their second home in Lisbon in such a way as to recreate some of the functionalities of their residence in New York.

Recovering and reframing its presence among neighbouring buildings

Located in the middle of its block, this building is in the protected zone around the Águas Livres Aqueduct in Lisbon.

Enjoyment of open, transparent spaces facing the landscape

With a design in which form follows function to adapt to its natural setting, the house incorporates large windows aimed directly at primary views, providing for seamless indoor-outdoor opportunities in the privacy of the pine forest.

Sun exposure and privacy within each lot

While featuring repeated volumes, each house is adapted to the configuration of the plot with its own unique architectural language.

Connecting the past and present

Significant changes have modified its original form since initial construction.

Volumes occasionally interrupted by horizontal concrete slabs

Located in Cascais, The Link is a multifamily housing complex composed of two vertical volumes with similar features.