Selected Projects Selected Timeline
24 de Julho 128

Conversion of office into housing

The pre-existing dimensions were adapted to the new use and one of the starting points for this intervention was the opening of ample spaces in the main façade, improving the view of the River Tagus from the interior of the apartments.
Terrace, ambience

Located on a consolidated urban front marked by regular, continuous architecture, the old office building was converted into a residential apartment block.

This was the first restoration work done on this building and, as such, the need for integration of the architecture with the surrounding buildings was taken into account. The pre-existing dimensions were adapted to the new use and one of the starting points for this intervention was the opening of ample spaces in the main façade, improving the view of the River Tagus from the interior of the apartments. The introduction of a sliding door system was aimed at controlling the amount of light coming in and giving privacy to life in the common areas, while at the same time allowing rhythm to be added to the façade. The building consists of 5 apartments, one of which is a duplex (five bedrooms). The remainder are four-bedroom apartments. The rooftop terrace is for the use of the entire condominium. It also has a swimming pool, making it possible to take advantage of the location and beautiful view. Evidently open to light and the view.

Living area, ambience
Living area, detail

Location, Lisboa, Portugal
Client, Private
Area, 1.600 m2
Phase, Built
Year 2014 - 2018

Architecture, Miguel Martins Santos, Marcus Cerdeira, Fernando Flora, Miguel Vivas, Isabel Câmara Pestana (in-house)
Specialties, XPS, GLFV
Supervision, Enescoord
Construction, Somague
Luminotechnics, Lightdesign
Measurements, Coopas
Photography, Fernando Guerra
Film, Building Pictures

Patio, ambience
Swipe
Intervention area, aerial view
Swimming pool, ambience
Patio, ambience
Patio, ambience
Patio, aerial view
Main facade, street view
Main facade, detail