Selected Projects Selected Timeline
Santo Aleixo 14

A sculptural piece that encloses the square

A unique creation where mass was removed, giving rise to ample glazed planes and outdoor leisure areas.

This residential apartment block brings new dimensions to the end of the block. Seeking to fit into the surrounding area through the definition of shape, this monolithic building closes off the square it is located in, like a sculpted work. A unique creation where mass was removed, giving rise to ample glazed planes and outdoor leisure areas. The 5 apartments - studio, one- and two-bedroom - are made up of ample spaces and are closely related both to the adjacent outdoor areas and the visual framework of the exterior. A building that stands out for its appearance without imposing itself on the surrounding area, integrating seamlessly into it.

Circulation area
Kitchen, ambience

Location, Lisbon, Portugal
Client, Parallelseason
Area, 500 m2
Phase, Built
Year, 2014 - 2018

Architecture, Miguel Martins Santos, Marcus Cerdeira, Magda Rocha (in-house)
Specialties, LFV
Supervision, João Paulo Branco (in-house)
Construction, Ecbuild
Photography, Francisco Nogueira

Main facade, detail
Living and dining area, detail
Swipe
Intervention area, aerial view
Facade, aerial view
Main facade, perspective
Main facade, detail
Main facade, perspective
Back facade, perspective
Side facade, street view
Main facade, detail
Back facade, street view